Hukbad

Hos Mama Jord får du landa på pallen, sänka din bäckenbotten mot de välgörande heta örtångorna som stilla stiger upp från skålen. Med en filt svept om dina höfter och slutna ögon sitter du i meditation. I mjukhet och värme får du uppleva hur ditt sköte vaknar och börjar tala till dig. Om du lyssnar noga med hjärtat så kan du få höra henne berätta historier från nu och från förr. En känsla av välbehag och njutning finns att finna i detta ångbad, i denna sauna för din snippa. På pallen kommer du i samklang med ditt sköte och ditt rotchakra, ditt nervsystem slappnar av och du kan känna hur du släpper stress, oro och fysiska och emotionella spänningar i din kropp.

Tillsammans med min trumma och sång guidar jag dig till ett möte med dig själv, ett möte med ditt sköte, din livmoder, med din bäckenbotten. Med hjälp av trummans vibration tonar du in på din egen puls, ditt unika andetag och andas tillsammans med självaste Moder Jord. Där i din stund under filten gör du din egen resa med ditt sköte och örterna. Du kan uppleva kontakt med dina förmödrar, med örterna, med ditt väsen…

Här är min berättelse om hukbad:
”Jag gjorde ett hukbad en stund varje dag i åtta dagar. Jag blandade några örter och la dem i en skål och hällde hett vatten över. Skålen placerade jag under en pall. Sedan satte jag mig ner med en stor filt svept om mina höfter. Där satt jag. I åtta dagar. Allt från 10 minuter upp till en halvtimme. Efteråt tog jag tid till mig att i ensamhet integrera min upplevelse.
En av dagarna föddes en sång ur mig.
En annan dag mötte jag min uråldriga livmoderväktare.
Ytterligare en annan dag blev mitt hukbad en ceremoni för plågade systrar i Iran.
Hukbadet har tagit mig in i mig själv och in i mitt energisystem. Genom hukbadet har jag kännt att oro och ångest har släppt sitt grepp om mig. Jag har kännt att nervsystemet har lugnat ner sig betydligt. Och framför allt så har jag kommit i kontakt med mitt sköte och min livmoder. Jag har hört hennes röst och jag har lyssnat på hennes historia.”

Hos mig kan du komma på ett öppet hukbadsevent eller boka ett privat ceremoniellt hukbad med dina väninnor. Du kanske vill ge bort ett hukbad i födelsedagspresent eller som en del i en möhippa. Du kan också komma till mig ensam för vägledning i hukbad. Hukbadet sker hos Mama Jord i Spånga, men jag kan också komma till dig. Hör av dig om du vill komma på ett hukbad eller om du vill anordna en hukbadsceremoni där du bor eller där du har en verksamhet.