Hukbad

Hos Mama Jord får du landa på pallen, sänka din bäckenbotten mot de välgörande örtångorna som stilla stiger upp från skålen. Med en filt svept om dina höfter och slutna ögon sitter du i meditation. I mjukhet och värme får du uppleva hur ditt sköte vaknar och börjar tala till dig. Om du lyssnar noga med hjärtat så kan du få höra henne berätta historier från nu och från förr. En känsla av välbehag och njutning finns att finna i detta ångbad, i denna sauna för din snippa. På pallen kommer du i samklang med ditt sköte och ditt rotchakra. Spänningar kan släppa, spänningar som du inte ens visste fanns i din kropp. Drömmar kan uppenbara sig och det sköna finns där, i dina andetag, i de vilda örterna.

Freya guidar dig in i dig själv, in genom cervix och upp i livmodern. Med trumman och sångens hjälp reser du in mot din mitt, in mot din galaktiska kraftcentral. Trummans vibration får dig att tona in på din egen vibration, ja självaste Moder Jords urvibration, den kosmiska pulsen.

Freya gjorde en egen privat hukbadsretreat i åtta dagar. Här är hennes berättelse:
”När jag gjorde min åttadagars hukbadsretreat hände det massor i mig och omkring mig än att jag bara satt på pallen. Det kom så mycket mer än jag kunde ana. Jag bestämde mig för att göra ett hukbad varje dag i åtta dagar. Jag blandade till en örtpotpurri och la ner dem i en skål för att hälla hett vatten över. Skålen placerade jag under pallen. Sedan satte jag mig ner med en stor filt svept om mina höfter och pallen. Där satt jag i åtta dagar. En dag föddes en sång ur mig. En annan dag mötte jag min uråldriga livmoderväktare. Ytterligare en annan dag blev mitt hukbad en ceremoni för mina plågade systrar i Iran. Hukbadet har tagit mig in i mig själv och fått mig att förstå och se saker som har legat i vägen för min personliga utveckling.”

Freya anordnar ceremoniella hukbad i grupp. På Mama Jord eller någon annanstans. Hör gärna av dig om du vill komma på ett hukbad eller om du vill anordna en hukbadsceremoni i din lokal.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.