Doula

Ett av de vackraste uppdragen jag vet är att få vara med som stödperson under en förlossning, att vara doula. När jag får en sådan förfrågan blir jag alldeles varm i hela mig. Att få vara närvarande med en mamma då hon föder sitt barn till världen är större än det mesta jag har upplevt i mitt liv

Vad gör en doula?
Vi träffas först en gång, sedan gör vi upp om en eller två träffar innan beräknad förlossning. Under det första mötet känner vi av varandra för att se om vi kan och vill samarbeta. Om det känns bra så gör vi upp en plan och så lyssnar jag på dig, din berättelse, dina förväntningar och tankar om din förlossning. Jag finns hela tiden där för dig. Hur vi lägger upp våra träffar är något som du och jag kommer överens om. Jag har jour två veckor innan och två veckor efter beräknad födsel, alltså en fyra veckors jourtid då jag är konstant beredd att möta upp. När förlossningen börjar ringer du mig och så möts vi antingen hemma eller på sjukhuset.

Jag stannar hos er tills barnet är fött. Under förlossningen finns jag där som ett stöd för dig. I dina värkar finns jag hela tiden nära. Jag ger dig lugnande healing, vi andas tillsammans och jag smeker din panna. Jag ger dig något att dricka, jag pratar mjukt med dig. Jag finns där för dig och din partner som ett känslomässigt och praktiskt stöd. Om din partner är med blir vi ett bra hjälpteam till dig. Några dagar eller veckor efter förlossningen så träffas vi igen för att prata igenom hela upplevelsen.

Vem anlitar en doula?
Vem som helst som väntar barn kan anlita en doula vare sig du är förstagångsföderska eller ska till att föda ditt andra eller tredje barn. Är du ensamstående eller i en parrelation kan det vara skönt vilket som att ha en stödperson med vid din förlossning. Jag finns där för att du ska känna dig trygg och hållen i dina energier.

Jag har också erfarenhet av hemförlossning där jag tillsammans med en barnmorska har skapat ett tryggt rum för den nyblivna familjen. Katter, barn och mormor har också varit delaktiga i födelsen av den nya familjemedlemmen.

Kontakta mig för pris och mer information på eva@mamajord.se eller 070-566 29 33
Jag bor i Stockholm så mitt upptagningsområde är storstockholm allra helst. Annars kan det bli svårt att hinna tänker jag.

Jag ser fram emot att träffa dig
Vänligen
EvaFreya Cristiansson