Den helande labyrinten i Kungsör

Så började vi arbetet med den helande labyrinten i Kungsör. Dagen var mycket varm och platsen där bygget skulle ske var helt utan skugga. Husägaren hade under morgonen klippt gräset kort i en gigantisk cirkel och mitt i den cirkeln stod stenröset med gudinnan på och väntade på oss. Glada och ivriga började vi att stega upp  labyrinten, vi ville ju att den skulle hamna symmetriskt i cirkeln. Och det betyder att själva korset inte kan vara prick i mitten, utan vi fick höfta lite. Mittstenen en halv meter åt vänster och en och en halv meter nedåt. Vi hade god hjälp av Pers längd, han fick agera måttstock. Till slut fick vi till korset där labyrinten tar sin början, i alla fall i byggandet av denne. Till saken hör att det inte fanns nog med sten till en sån stor labyrint. Så vi använde oss av mjöl för att rita upp labyrinten och la ut stenar strategiskt på linjerna.
Nu var grunden lagd för att skapa gångarna. Mittstenen är så vacker i form av ett hjärta. Solen gassade obamhärtigt över våra ryggar. Jag hittade en handduk i huset som jag blötte ner och knöt om huvudet. Den blev min räddning under den långa dagen. Vi tog många pauser i skuggan av äppelträden och många liter vatten rann ner i våra strupar. Sakta trädde den heliga geometrin fram på gräset. Det var ett mäktigt arbete, starkt och vackert. Min själ sjöng djupt där inne i mig. Att få bygga en helande labyrint där Moder Jords livskraft pulserar upp ur labyrinten är ett viktigt arbete direkt kopplat till närmiljön. Trädgården kommer att svara på hennes puls och börja frodas. Och även du som kommer att gå i den kommer att känna av och kunna tillgodogöra dig av den helande kraften Moder Jord sänder upp. Genom att tyst gå in i labyrinten med fötterna på startstenen når du strax mitten, där kan du sätta dig ner och meditera en stund eller bara sluta ögonen och andas ner i magen. Du kan ha en intention med att gå i labyrinten eller så bara låter du Moder Jord ta hand om dig där inne. Det viktiga är att du är tyst och inte bara går i labyrinten utan du går in i dig själv. Sitt där en stund, så länge som du behöver och gå sedan under tystnad ut igen. Och när du kommer till startstenen vänder du dig om och tackar för dig och din upplevelse. Längst upp i norr av labyrinten vakar Mama Jordgudinnan på en röd sten. Hon håller energierna i denna stenformation. Längst ner i söder är själva ingången till labyrinten. Där har jag lagt en sten med en platt yta. Jag kallar den för startstenen. På den kan du stå en stund och samla ihop dig och dina tankar och vara klar med din intention innan du träder in i labyrinten. Tack Villa Wingarhed i Kungsör för uppdraget att bygga den helande labyrinten i er trädgård.
Tack Per Rahm för fantastisk hjälp och fin kärleksfull support i byggandet av den helande labyrinten. Utan dig hade jag försmäktat tio gånger om.
Tack till mig EvaFreya Cristiansson för att jag kan leva min dröm genom sådana här uppdrag.

Freya + Moder Jord = SANT!

Det här inlägget postades i Altare, Energier, Gudinna, Healing, Healingsändare, Helande labyrint, Helig geometri, Konst, Kundalini, Kungsör, Labyrint, Moder Jord, Prästinna, Shakti, Universum och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.