En Doula för dig?

Ett av de vackraste uppdragen jag vet är att få vara med som stödperson under en förlossning, att vara doula. När jag får en sådan förfrågan blir jag alldeles varm i hela mig. Att få närvara då ett barn föds till världen är större än det mesta jag har upplevt i mitt liv.

Vad gör en doula?
Jag träffar dig eller er några gånger innan beräknad nedkomst. Under det första mötet känner vi av varandra för att se om vi kan och vill samarbeta. Om det känns bra så gör vi upp en plan och så lyssnar jag på dig, din berättelse, dina förväntningar och tankar om din förlossning. Jag finns hela tiden där för dig. Hur vi lägger upp våra träffar är något som du och jag kommer överens om. Dagarna kring beräknad nedkomst är jag i startläge och när du känner att det är dags så kommer jag så fort jag kan.

Under förlossningen finns jag där som ett stöd för dig. I dina värkar finns jag hela tiden nära. Jag ger dig lugnande healing, vi andas tillsammans och jag smeker din panna. Jag ger dig något att dricka, jag pratar lugnande med dig. Om din partner också är med blir vi ett bra hjälpteam till dig.

Vem anlitar en doula?
Är du ensamstående eller i en parrelation kan det vara skönt vilket som att ha en stödperson med vid din förlossning. Jag finns där för att du ska känna dig trygg och hållen i dina energier.

Om du vill veta mer kan du kontakta mig på eva@mamajord.se

Det här inlägget postades i Doula, Erbjudande, Föda barn, Förlossning, Healing, Kundalini och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.