Doula

Jag arbetar som doula och med ceremonier som är kopplade till den fertila kvinnan.

Ett av de mest ärofyllda uppdragen är att få vara med som stödperson under en förlossning, att vara doula. När jag får en sådan förfrågan fylls jag av vördnad. Att få vara närvarande med en mamma då hon föder sitt barn till världen är större än det mesta jag har upplevt i mitt liv.

Vad gör en doula?
Vi träffas först en gång, där vi känner av varandra och ser om vi vill samarbeta. Sedan gör vi upp om en eller två träffar innan beräknad förlossning. Om det känns bra så gör vi upp en plan och så lyssnar jag på dig, din berättelse, dina förväntningar och tankar om din förlossning. Jag finns hela tiden där för dig. Hur vi lägger upp våra träffar är något som du och jag kommer överens om. Jag har jour två veckor innan och två veckor efter beräknad födsel, alltså en fyra veckors jourtid då jag är konstant beredd att möta upp. När förlossningen börjar ringer du mig och så möts vi antingen hemma eller på sjukhuset.

Jag stannar hos dig tills barnet är fött. Under förlossningen finns jag där som ett stöd för dig. I dina värkar finns jag hela tiden nära. Jag ger dig lugnande healing, vi andas tillsammans och jag smeker din panna. Jag ger dig något att dricka, jag pratar mjukt med dig. Jag finns där för dig och din partner som ett känslomässigt och praktiskt stöd. Om din partner är med blir vi ett bra hjälpteam till dig. Några dagar eller veckor efter förlossningen så träffas vi igen för att prata igenom hela upplevelsen.

Helgad Födelsevärnare 2022
Foto. Maria Garcia

Snart är jag en Helgad Födelsevärnare!     
Just nu går jag en utbildning till att bli Helgad Födelsevärnare. Det är en (som jag ser det) Doulaprästinneutbildning. Vi jobbar med ceremonier, trumman, symboler och eventuellt healing. En Helgad Födelsevärnare går andligt och spirituellt in i ditt varande som gravid blivande moder, födande moder och postpartummoder. När jag är klar med min utbildning håller jag ceremonier och ett andligt perspektiv innan förlossningen, under förlossningen och efter förlossningen för dig. 

Vem anlitar en doula?
Vem som helst som väntar barn kan anlita en doula vare sig du är förstagångsföderska eller ska till att föda ditt andra eller tredje barn. Är du ensamstående eller i en parrelation kan det vara skönt vilket som att ha en stödperson med vid din förlossning. Jag finns där för att du ska känna dig trygg och hållen i dina energier.

Ceremonier kring den fertila kvinnan.
Jag håller ceremonier för dig i dina olika skeden av moderskapet. Tillsammans skapar vi en ceremoni som passar för dig och dina behov.

Fertilitet – En ceremoni där vi lyssnar till din längtan efter ett barn och kallar in ditt ofödda barn. Detta kan du göra helt själv med mig eller så är också din partner med. Du kan också bjuda in några goda vänner för att förstärka och stödja din önskan.

Mammavälsignelse eller Motherblessing – En ceremoni där du kan vara helt själv eller bjuda in dina väninnor till en fin upplevelse där vi hyllar dig som den blivande modern. Vi håller dig, masserar dig och sjunger sånger för både dig och bebin i magen.

Postpartum – En ceremoni tidigast 40 dagar efter du har fött ditt barn. Jag kommer till dig med lagad mat, jag ger dig närhet, fotbad, handmassage, beröring och healing. Jag lyssnar på din födsloberättelse och ger dig stärkande örtte. En postpartumceremoni kan utföras långt efter du har fött barn. Ett år, tre år, 7 år eller ännu längre efter. Naturligtvis blir en sådan ceremoni annorlunda än då du är nyförlöst.

Kontakt:
Kontakta mig för pris och mer information på eva@mamajord.se eller
070-566 29 33.
Jag bor i Spånga nordväst om Stockholm så mitt upptagningsområde är Storstockholm allra helst. Annars kan det bli svårt att hinna tänker jag.

Jag ser fram emot att träffa dig
Vänligen
Eva Freya Cristiansson