100% EvaFreya

100%

Välkommen att lyssna på min intervju av Charlotte Cronquist 100%podden

Förra vintern blir jag bjuden till en fest, dit också Eva Cristiansson är bjuden. Vi är Facebookvänner, men har inte mötts. Så erbjuder Eva sig att skjutsa mig från t-banan till festen och under den korta åkturen hinner det kännas som att vi har känt varandra mycket länge.

Senare under 2015 kommer vi att spendera mycket tid tillsammans. En vecka under hösten delar vi rum under en retreat och det finns ögonblick då vi flamsar som rosiga tonåringar.

Jag minns särskilt i ett stort kursrum där Eva ställer sig upp med micken i hand och utbrister: Jag är Freya! Då syns den aspekten av henne så tydligt. Den nordiska kraftfulla gudinnan.

Under våra långa samtal har hon berättat en del om en för mig okänd värld, nämligen prästinnans värld och väg. Hon berättar om dragningen till något som både är urgammalt och samtidigt är högst levande i dag.

Hennes hem är fyllt av figurer och smycken i lera, många av dem som frodiga gudinnor och det är här någonstans det är lätt att hitta en av hennes passioner.

Fram till i juni arbetade hon på en förskola med många nyanlända barn och när du läser detta väntar hon på att starta sitt nya jobb som ateljerista.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar